Zašto dijamanti više nisu skupi ?

Razmišljate li o kupnji nakita s dijamantom? Srećom, dijamanti danas nisu toliko skupi. Za razliku od prije, pomisao na kupnju dijamanta će vas zastrašiti. Dijamanti su možda najbolji prijatelji djevojke, ali cijena im često stoji na putu.

Međutim, stručnjaci za nakit i renomirani trgovci kažu da dijamanti više nisu skupi. Prema izvješćima, jedan od vodećih svjetskih proizvođača dijamanata, Anglo American’s De Beers, ima najnižu prodaju dijamanata otkako je počeo objavljivati ​​podatke. Pa zašto dijamante više nije teško kupiti? Je li potražnja za dijamantima sve manja nego prije? Ili je danas praktičnije kupiti dijamante na veliko?

Glavni razlozi zašto su dijamanti danas jeftiniji

  • Dijamanti nisu rijetki. Izraz “dijamanti su rijetki” je razotkriveni mit. Prije nekoliko desetljeća mnogi su dijamante smatrali vrlo vrijednima jer su mislili da su rijetki. Međutim, ako u današnje vrijeme samo obratite pažnju na bezbroj zaruka, primijetit ćete da većina zaručničkih prstena ističe dijamant ili niz dijamanata. Samo to je dobar dokaz da dijamanti nisu rijetki. To je zapravo najpopularniji dragi kamen ikada.
  • Kupci imaju više znanja. Budući da internet i društvene mreže imaju neiscrpne informacije, kupci nakita postaju sve upućeniji. Također, prije nego što odu u trgovinu, već su odradili zadaću i više se ne ustručavaju tražiti više opcija.
  • Veleprodaja dijamanata je također jedna od opcija. Možda se pitate zašto biste kupovali dijamante na veliko kada želite samo jedan dijamant za svoj prsten. Pa, odgovor je očit. Dijamanti na veliko su puno jeftiniji. Ovo je poanta. Kada kupujete dijamant na veliko, zapravo ne dobivate velike količine dijamanata; umjesto toga, samo plaćate sličnu stopu koju plaćaju lokalni trgovci. Obično se kupci koji traže rasute dijamante – rezultat koji je proizašao iz iskopanog neobrađenog dijamanta – često upoznaju s kupnjom “na veliko”.
  • Kupci se odlučuju za sintetičke dijamante. Prirodni dijamanti su vrlo skupi, ali laboratorijski uzgojeni sintetički dijamanti sada postaju izvrsna alternativa. Možete dobiti isti sjaj po mnogo nižoj cijeni s dijamantima uzgojenim u laboratoriju.