Vitamini za vašu kožu

Vitamini su bitan dio svake zdrave prehrane, a vaša rutina njege kože ne bi trebala biti drugačija! S pravim vitaminima u svojim dnevnim dodacima, ne samo da možete poboljšati svoje zdravlje i dobrobit, već i izgled svoje kože. Najbolji vitamini za kožu uključuju antioksidanse koji štite tijelo od slobodnih radikala i drugih štetnih spojeva, kao i prirodna ulja i ekstrakte koji umiruju suhoću i iritaciju na površini kože, čineći je manje osjetljivom na akne i crvenilo. Ovo su neki od najboljih vitamina za zdravu njegu kože!

Tajna kože

Želite li znati tajnu iza blistave kože? Postizanje zdrave, blistave kože lakše je nego što mislite. Trebate samo nekoliko ključnih sastojaka i na putu ste. Jedan od najvažnijih koraka u svakoj rutini njege kože je hidratacija. Iako se ovo može činiti bezrazložnim, postoje dvije vrste hidratantnih krema – na bazi vode i ulja – koje možete koristiti ovisno o vašem tipu kože i potrebama. Na primjer, ako je vaša koža masna ili sklona aknama, hidratantna krema na bazi ulja bi bila najbolja za vas jer će vam pomoći da održite pore čistima sprječavajući začepljenje od viška ulja.

Što su vitamini?

Kako biste imali zdravu kožu, potrebna vam je zdrava prehrana koja uključuje prave vitamine i hranjive tvari. Vitamini su neophodni za mnoge funkcije tijela i igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Postoji sedam različitih vrsta vitamina koji su potrebni ljudskom tijelu; uključuju vitamin A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), C (askorbinska kiselina), D (kolekalciferol) i E

Koje su prednosti vitamina za vašu kožu?

Koža titi vaše tijelo od bakterijskih i virusnih infekcija te blokira štetne ultraljubičaste zrake koje mogu uzrokovati prerano starenje i rak. Kako biste održali svoju kožu zdravom i sjajnom, važno je održavati pravilnu prehranu sa svim potrebnim vitaminima i hranjivim tvarima ili razmisliti o uzimanju dodataka poput vitamina A, C, E i cinka.

Obavezno nosite kremu za sunčanje svaki dan, čak i kada je oblačno jer UV zrake mogu prodrijeti kroz oblake. Ako imate osjetljivu kožu, pripazite na korištenje sapuna i losiona koji sadrže mirise jer ti proizvodi mogu iritirati vašu kožu. Izbjegavajte duhanske proizvode jer uzrokuju bore na licu; pretjerano izlaganje suncu; suhoća na rukama i nogama; izbijanje akni; pogoršanje psorijaze; jetrene mrlje na rukama i podlakticama; staračke pjege; paučaste vene i crvene podočnjake.

Koji su najbolji vitamini za vašu kožu?

Najbolji vitamini za vašu kožu su oni koji sadrže antioksidanse. Antioksidansi su tvari koje štite stanice u tijelu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Slobodni radikali su molekule koje mogu izazvati mutacije stanica ili promjene u DNK i dovesti do raka ili drugih bolesti. Antioksidansi pomažu u zaštiti stanica od ovih štetnih učinaka neutralizirajući te molekule prije nego što imaju priliku učiniti bilo kakvu štetu. Vitamini A i C su antioksidansi, kao i vitamin E, koji pomaže održati kožu gipkom i elastičnom.

Kako možete dobiti više vitamina za svoju kožu?

Lako je i zabavno eksperimentirati s novim proizvodima i tehnikama za njegu kože. Ali ako niste oprezni, vaša se rutina može zakomplicirati. Zato se isplati malo istražiti prije nego što se obvežete. Srećom, postoje sjajni resursi koji će vam pomoći da riješite buku i shvatite što stvarno odgovara vašem tipu kože i životnim potrebama.

Na kraju

Nadam se da vam je ovaj post pomogao shvatiti važnost njege vaše kože tako što vam je predstavio neke od najboljih vitamina i hidratantnih krema. Imajte na umu da su ovo samo neke od mnogih dostupnih opcija; važno je istražiti proizvode koji će najbolje odgovarati vašem tipu kože. Bilo da tražite nježno sredstvo za čišćenje, intenzivnu hidratantnu kremu ili nešto između, postoji proizvod koji će odgovarati vašim potrebama. Stoga odvojite nekoliko minuta i razmislite o tome što vaša koža treba i krenite u kupovinu!

Naslovna fotografija: Pexels.com