krevet s kutijom za posteljinu

Kako odabrati okvir kreveta?

Kada želite kupiti okvir za krevet, važno je napomenuti da postoji mnogo različitih vrsta kreveta, a svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Dok neki ljudi odaberu najjeftiniji okvir kreveta koji mogu naći kako bi uštedjeli novac, drugi su spremni potrošiti na svoj okvir kreveta kako bi mogli dobiti točno ono što žele. Evo nekoliko stvari koje biste trebali znati o okvirima kreveta prije nego što donesete odluku, bez obzira na vrstu okvira kreveta koju razmišljate o kupnji!

Što je okvir kreveta? Okvir kreveta je struktura na kojoj se nalazi madrac. Obično se sastoji od uzglavlja, podnožja i bočnih ograda. Neki okviri kreveta također imaju oprugu, drvenu ili metalnu platformu koja pomaže poduprijeti madrac. Odabir pravog okvira kreveta je važan jer može utjecati na izgled i dojam vaše spavaće sobe.

Zašto vam je potreban okvir za krevet?

Okvir kreveta važan je dio svakog kreveta jer pomaže u podupiranju madraca i zadržavanju ga na mjestu. Bez okvira, vaš madrac bi jednostavno ležao na podu, što ne samo da bi bilo neudobno, već bi moglo dovesti i do preranog trošenja. Na tržištu postoji niz različitih okvira kreveta (drveni kreveti, tapecirani kreveti), stoga je važno odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Stvari koje trebate imati na umu kada kupujete okvir za krevet

1) Koliko je velika vaša spavaća soba?
2) Koju vrstu madraca imate?
3) Planirate li koristiti okvir kreveta za nešto drugo osim kao podlogu?
4) Ima li prostora za pohranu ispod okvira kreveta?
5) Koji materijal preferirate – drvo, metal ili plastiku?
6) Trebate li dodatne značajke kao što su pričvršćenje za uzglavlje ili letvice za stvaranje prostora za pohranu ispod kreveta?

Je li veličina bitna?

Kada je riječ o odabiru okvira kreveta, veličina je svakako bitna. Uostalom, želite da okvir vašeg kreveta može primiti vaš madrac, oprugu i bilo koju drugu posteljinu koju imate. Ali to nije jedino što morate uzeti u obzir kada je u pitanju veličina. Također morate biti sigurni da okvir vašeg kreveta odgovara vašoj spavaćoj sobi. Stoga izmjerite svoju spavaću sobu prije nego što počnete kupovati okvir za krevet. Upamtite, ako krevet zauzima previše prostora u vašoj sobi, okvir bračnog ili bračnog kreveta možda neće odgovarati.

Ako nema prostora između vašeg uzglavlja i zida na jednoj strani sobe, vjerojatno ćete umjesto toga morati kupiti okvir kreveta pune veličine. A ako ste vrlo visoki ili niski, važno bi trebalo razmotriti i pronalaženje okvira kreveta standardne veličine koji odgovara vašoj visini. Zadnje razmatranje je želite li ili ne ladice za pohranu ispod svog madraca ili želite samo imati police ugrađene u uzglavlje.

Važnost trajnosti

Kada je riječ o odabiru okvira kreveta, izdržljivost je važna. Uostalom, želite da okvir vašeg kreveta traje godinama. Ali trajnost nije jedini čimbenik koji biste trebali uzeti u obzir. Evo još nekoliko stvari koje trebate imati na umu kada birate okvir kreveta.

Koliko slobodnog prostora trebate ispod kreveta? Koji stil madraca ćete koristiti? Trebate li dodatni prostor za pohranu ispod? Vrsta drva (kao što je hrast ili bor) od kojeg je okvir izrađen također može biti važan faktor, kao i njegova težina. I ne zaboravite na boju!

Različite vrste drva imaju različite prirodne boje. Na primjer, tamno drvo poput mahagonija često ima tamnocrvene i smeđe tonove, dok svjetlije drveće poput breze ima svijetloplave i svijetlo smeđe tonove. Ako niste sigurni koja bi boja najbolje izgledala s dekorom vaše spavaće sobe, pogledajte neke uzorke prije nego što donesete konačnu odluku.


Danas ćete na tržištu pronaći mnogo izvrsnih okvira kreveta – uključujući mnogo različitih stilova kao što su kreveti sa ladicama i kreveti s baldahinom – stoga slobodno odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama!

Želite li spremište u okviru vašeg kreveta?

Ako želite okvir kreveta sa spremištem, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo odlučite kakvu vrstu skladišta trebate. Želite li ladice za odjeću ili dodatne deke? Ili su vam potrebne police za knjige i druge predmete za spavaću sobu? Nakon što saznate kakvu vrstu spremišta trebate, izmjerite svoju spavaću sobu kako biste bili sigurni da okvir kreveta odgovara. Također morate uzeti u obzir stil vaše spavaće sobe kada birate okvir kreveta sa spremištem.

Ako je vaša spavaća soba uređena u modernom stilu, potražite okvir kreveta čistih linija s minimalnim ukrasima. Ako vaša spavaća soba ima tradicionalniji ugođaj, možda biste trebali okvir kreveta s više ukrašenih detalja.

Pitanje stila

Kada je riječ o odabiru okvira kreveta, postoji nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu. Prvo razmislite o stilu svoje spavaće sobe. Ako imate tradicionalniji prostor, vjerojatno ćete htjeti popuniti s klasičnim drvenim okvirom. No, ako je vaš prostor moderniji, možda se odlučite za metalni okvir ili nešto čistih linija.

Dijelite li krevet?: Ako je tako, morat ćete razmisliti o tome kakvu partnersku udobnost tražite. Možete birati između onog koji ima otvor s obje strane (poput kralja) ili onog koji uopće nema otvor (poput dame). Također biste trebali uzeti u obzir visinu i težinu prije kupnje.